Analýza platební bilance v souvislosti s výskytem měnových krizí - Kučera, Adam; Mandel, Martin, 1962-; Vejmělek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se věnuje problematice vnější ekonomické nerovnováhy a jejího možného důsledku v podobě měnové krize. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy související s tématem a popisuje mechanismus vzniku vnější ekonomické nerovnováhy. V teoretické části jsou také určeny ekonomické veličiny, jejichž vývoj souvisí se vznikem této nerovnováhy a příchodem měnové krize. V praktické části práce je proveden empirický průzkum založený na analýze historického vývoje těchto vybraných veličin ve čtyřech zemích, které byly zasaženy měnovou krizí - Mexiko, Rusko, Brazílie a Argentina. Na závěr je provedena syntéza empiricky zjištěných poznatků společně s konstrukcí jednoduchého regresního modelu.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses