Úroveň zabezpečenia PaaS - Vinc, Michal; Gála, Libor, 1965-; Burkoň, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Táto bakalárska práca sa zaoberá modelom Cloud Computing a konkrétne službou Platform as a Service z pohľadu bezpečnosti. Cieľom práce bolo identifikovať riziká, ktoré prináša využívanie služby Platform as a Service v rámci Cloud Computingu a na základe dotazníkového šetrenia zistiť ako ich vnímajú českí zákazníci používajúci túto službu. V prvej časti je charakterizovaný súčasný stav poznania, model Cloud Computing a služba Platform as a Service. Druhá časť je zameraná na riadenie bezpečnosti informácií, identifikáciu kritických miest Platform as a Service a charakteristiku týchto kritických miest. V poslednej časti sú prezentované výsledky dotazníkového šetrenia a hodnotenie vnímania rizík zákazníkmi Platform as a Service v ČR. Prínosom tejto práce je zhodnotenie vnímania rizík zákazníkov služby Platform as a Service v Českej republike.
Vedoucí práce: Libor Gála
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses