Cloud computing v sektoru malých a středních podniků - Jež, David; Voříšek, Jiří, 1950-; Šebesta, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá novodobou informační technologií - cloud computingem, a to především z pohledu malých a středních firem, jelikož právě pro tento sektor může být cloud computing jedna z nejefektivnějších cest využívání ICT služeb. Práce si v úvodní, teoretické části, klade za cíl seznámení s klíčovými prvky CC, které zodpovídají nejběžnější otázky s touto technologií související, zejména existence různorodých typů cloudu, jeho výhody, úskalí a právní aspekty. V praktické části je již kladen důraz na analýzu využití CC jak z pohledu českých firem, tak z hlediska historického. Aby mohly být stanové cíle naplněny, bylo třeba zpočátku nastudovat veškeré podkladové materiály týkající se daného tématu. V dalších fázích byl jednak proveden průzkum mezi českými podniky, jednak průzkum již v minulosti naměřených dat, aby mohly být zanalyzovány vytyčené cíle. Výsledky provedené analýzy pak mohou mít charakter užitku pro společnosti nabízející cloudové služby v rámci českého trhu a predikovat budoucí vývoj CC nejenom v českém prostředí.
Vedoucí práce: Jiří Voříšek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses