Privatizace bezpečnosti v mezinárodních vztazích - příčiny, důsledky, výzvy - Tměj, Jakub; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Trejbal, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Na konci 20. století došlo k obrovskému boomu tzv. soukromých bezpečnostních společností. Tyto společnosti svou činností narušují tradiční chápání států jako exkluzivních aktérů na poli mezinárodní bezpečnosti. Hovoří se tak o privatizaci bezpečnosti. Tato práce analyzuje příčiny tohoto vývoje, daále se zabývá jeho důsledky pro mezinárodní systém a nabízí přehled výzev.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses