Možnosti využití sociálních sítí pro podporu startupů - Patka, Jan (2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na možnosti využití sociálních sítích pro podporu startupu, což je specifická oblast pro rozjezd nového podnikání, a sepsána byla z důvodu nedostatečných informací, charakteristických právě pro ně. Teoretická část se zaměřuje na popis jednotlivých sítí, filozofii sociálního marketingu a analýzu startupů ve světě i ČR. Hlavní část práce má za úkol navrhnout praktickou a realizovatelnou strategii pro podporu vybraného startupu, která bude následně analyzována. Po přečtení by měl mít čtenář představu, jakým způsobem sociální sítě fungují, jak se na nich uživatelé chovají a jak je nejlépe využít při zakládání nového projektu.