Aktuální situace v oblasti zdravotního pojištění v Rusku - Fedorenko, Anton (2012)
Charakteristika prostředí zdravotního pojištění v Rusku. Úvodní kapitoly se věnují stručnému historickému pozadí problematiky. Hlavním těžištěm je podrobná analýza ruského statutárního pojištění, prováděná prostřednictvím rozboru nového zákona o povinném zdravotním pojištění. Dalším bodem je přiblížení ruského trhu privátního pojištění. Závěrečné kapitoly srovnávají ruské zdravotní pojištění s vybranými zeměmi.