Analýza krátkodobých a dlouhodobých dopadů přímých zahraničních investic na platební bilanci ČR - Nosek, Martin; Mandel, Martin, 1962-; Brůna, Karel, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na dopady přímých zahraničních investic na hostitelskou ekonomiku a platební bilanci České republiky. Nejprve jsou vymezeny jednotlivé definice a formy PZI, následují teoretické základy PZI. V analytické části jsou rozebrány nejprve dopady na ekonomiku přijímající přímé investice, zejména technologický transfer a dopady na trh práce. V další části jsou analyzovány dopady na platební bilanci České republiky, a to na deficit běžného účtu, který je součástí indikátoru měnové krize, a na bilanci výnosů. Ve statistickém programu je testována závislost bilance výnosů na zásobě přímých zahraničních investic v české ekonomice.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses