Ekonomika sportovního klubu RC Sparta Praha - Chmelík, Dan; Kotáb, Jiří; Slušová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této práce bylo zanalyzovat ekonomiku sportovního klubu RC Sparta Praha, pokusit se doporučit některá dílčí zlepšení a současně vyslovit teze obecně platné i pro jiná podobná sportovní odvětví. K dosažení cíle bylo použito SWOT analýzy a prostředků finanční analýzy. Z finanční analýzy se konkrétně jednalo o rozbor horizontální struktury účetních výkazů a o rozbor vertikální struktury účetních výkazů a to jak absolutně, tak relativně. Práce prokázala absenci státní podpory u malých sportů a tím nutnost financování z jiných zdrojů. Pokud tyto sporty nenaleznou sponzora nebo nedisponují vlastním majetkem, jsou odkázány na zdroje svých členů. Dalším možným zdrojem financí, který by nezatížil státní rozpočet, by mělo být účelové určení části daní sázkových a loterijních společností.
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses