MIKO international s.r.o. - analýza vývoje - Vlčan, Tomáš (2012)
Bakalářská práce nazvaná "MIKO international s.r.o. -- analýza vývoje" má jako cíl analyzování vývoje dané společnosti za celou dobu její existence pro účely investora, který uvažuje o vstupu do stejného odvětví. Celá práce je rozdělena na dvě části. Metodická část představuje postupy použité ve druhé, praktické části. Ta komplexně analyzuje nejprve výkazy zisku a ztráty, jejich jednotlivé položky a tvorbu zisku. Analýza rozvahy posuzuje vývoj majetkové a kapitálové struktury. Pomocí poměrových ukazatelů jsou blíže popsány souvislosti vývoje jednotlivých položek. Je zjištěno, že vývoj společnosti je možné rozdělit do tří období, která jsou rozlišena místem, kde v daných obdobích probíhá výroba.