Vývoj veřejného dluhu se zvláštním zřetelem na dluhovou službu od roku 1989 do současnosti - Košina, František; Zeman, Karel; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem bakalářské práce je zpracovat vývoj veřejného dluhu České republiky se zvláštním zřetelem na vývoj dluhové služby od roku 1989 do současnosti. Téma bakalářské práce je aktuální z politického i ekonomického hlediska, jelikož se hospodaření s chronicky schodkovými rozpočty ukazuje jako vážný problém. Ukazatel dluhové služby se používá při sledování zadluženosti obcí a krajů, na národní úrovni není veřejně vykazován. V teoretické části budou charakterizovány dotčené odborné termíny a základní ekonomické teorie týkající se příjmů a výdajů veřejných financí, rozpočtového deficitu, veřejného schodku, dluhové služby a předvedení jejího výpočtu. Vlastní práce se zaměří na konkrétní vývoj veřejného dluhu a zároveň dluhové služby, na komparaci těchto dvou proměnných a bude posouzeno, jak na ně působí hospodářské a politické výkyvy. Výsledkem analýzy by mělo být nalezení odpovědi na otázku, proč dluhová služba není veřejně prezentována.
Vedoucí práce: Karel Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses