Technická analýza spotového kursu (aplikace indikátoru stochastic na denní data) - Fliedr, Pavel; Mandel, Martin, 1962-; Štork, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Hlavní cíl této bakalářské práce je seznámení čtenářů s technickou analýzou a jejím fungování na devizovém trhu. Předmětem zkoumání jsou jednotlivé druhy nástrojů technické analýzy s bližším zaměřením na indikátor stochastic. Tato práce je rozdělena do 3 částí. Úvodní část je věnována představení devizovému trhu a jeho výsadním postavením mezi ostatními finančními trhy. Druhá část je věnována technické analýze. Nejprve je uvedeno několik předpokladů funkčnosti této analýzy, dále jsou představeny druhy používaných grafů a neposlední řadě je čtenářům přiblíženo několik technických indikátorů. Závěrečná část je zaměřena na indikátor stochastic, jeho konstrukci, využití a význam v technické analýze.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses