Komparace regulace a dohledu ve Velké Británii a v České republice - Beneš, Jonáš (2012)
Resumé: Tato bakalářská práce se zabývá tématem komparace regulace ve Velké Británii a v České republice a její harmonizací na evropské i globální úrovni. V práci je charakterizován systém dohledu a regulace ve Velké Británii a plánované změny z důvodů finanční krize, která vypukla v roce 2009. V práci jsou zahrnuty charakteristiky nejdůležitějších harmonizačních institucí a prostředky, jež harmonizaci ovlivňují. Nejdůležitější částí je komparace čtyř hlavních částí dohledu a regulace a přístupy obou zemí k této důležité problematice.