Komparace regulace a dohledu ve Velké Británii a v České republice - Beneš, Jonáš; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Resumé: Tato bakalářská práce se zabývá tématem komparace regulace ve Velké Británii a v České republice a její harmonizací na evropské i globální úrovni. V práci je charakterizován systém dohledu a regulace ve Velké Británii a plánované změny z důvodů finanční krize, která vypukla v roce 2009. V práci jsou zahrnuty charakteristiky nejdůležitějších harmonizačních institucí a prostředky, jež harmonizaci ovlivňují. Nejdůležitější částí je komparace čtyř hlavních částí dohledu a regulace a přístupy obou zemí k této důležité problematice.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses