Postavení žen na trhu práce se zaměřením na Liberecký kraj - Nováková, Veronika (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou genderové nerovnosti na trhu práce. Otázka nerovného postavení žen a mužů je v současné době celosvětově aktuálním tématem, pro Českou republiku plyne snaha o zlepšení postavení žen na trhu práce také z členství v Evropské unii. V této bakalářské práci se zaměřuji konkrétně na Liberecký kraj, kdy hlavním cílem bakalářské práce je analýza trhu práce v Libereckém kraji z hlediska genderových nerovností. Dílčím cílem je ověření hypotézy, zda se v ekonomické recesi roku 2009 zvýšila nezaměstnanost více u žen, jakožto u rizikové skupiny, či u mužů. V závěru práce je Liberecký kraj hodnocen v rámci celé České republiky.