Postavení žen na trhu práce se zaměřením na Liberecký kraj - Nováková, Veronika; Szabová, Lucia; Poláková, Olga, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou genderové nerovnosti na trhu práce. Otázka nerovného postavení žen a mužů je v současné době celosvětově aktuálním tématem, pro Českou republiku plyne snaha o zlepšení postavení žen na trhu práce také z členství v Evropské unii. V této bakalářské práci se zaměřuji konkrétně na Liberecký kraj, kdy hlavním cílem bakalářské práce je analýza trhu práce v Libereckém kraji z hlediska genderových nerovností. Dílčím cílem je ověření hypotézy, zda se v ekonomické recesi roku 2009 zvýšila nezaměstnanost více u žen, jakožto u rizikové skupiny, či u mužů. V závěru práce je Liberecký kraj hodnocen v rámci celé České republiky.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses