Komodity jako investiční nástroj - Kotálová, Magdalena; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem bakalářské práce je představit komodity jako instrumenty konkurující ostatním formám investic s ohledem na ropu jako energetickou komoditu. Práce podává komplexní obraz o trzích komoditních a v rámci nich i trzích ropných. Úvod teoretické části je zaměřen obecně na komodity obchodované na světových trzích. V komoditních trzích je popsána komoditní burza a možnosti investic se zaměřením na komoditní deriváty. Zbývající teoretická část pokryje problematiku ropy, která představuje jedno z největších současných rizik pro růst celosvětových ekonomik. V praktické části je provedena analýza ceny ropy s charakteristikou tvorby ceny ropy a rozborem faktorů i důsledků růstu ceny ropy.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses