Daňové asignace jako nástroj financování neziskového sektoru - Hnízdilová, Petra; Doležalová, Antonie, 1966-; Granja, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na daňové asignace jako jeden z nástrojů financování neziskového sektoru. Hlavním cílem je zhodnotit na základě dostupných údajů přínos či rizika případného zavedení daňových asignací do daňového systému České republiky. V této souvislosti v bakalářské práci popíši financování neziskového sektoru obecně, a to jak v České republice, tak i v jiných zemích Evropské unie, které daňové asignace zavedly. Jednou z podstatných částí této bakalářské práce bude analýza a vyhodnocení již zavedených asignací v Maďarsku a na Slovensku. Pro konkrétní představu demonstruji zavedení daňové asignace na konkrétním příkladu jedné z těchto evropských zemí.
Vedoucí práce: Antonie Doležalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses