Finanční gramotnost (komparativní analýza výukových materiálů pro 2. stupeň základní školy) - Kubíková, Eva; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Hradil, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomová práce se zabývá finanční gramotností a její výukou na českých základních školách. Text pojednává o dosavadních krocích na podporu finanční vzdělanosti, uvádí některé závěry uskutečněných výzkumů úrovně finančních znalostí a zároveň představuje dostupné materiály pro výuku. Stěžejní částí je analýza projektu Rozumíme penězům a učebnice Finanční gramotnost pro 2. stupeň základních škol. Je sledováno především obsahové a metodické hledisko. Diplomová práce zároveň zjišťuje, zda zmíněné materiály naplňují obsahové vymezení standardů finanční gramotnosti a měření PISA.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses