Finanční analýza ČEPS, a. s. - Novák, Petr (2012)
Cílem této bakalářské práce je vypracovat finanční analýzu společnosti ČEPS, a. s., zhodnotit finanční zdraví podniku za období 2006 -- 2010 a provést nákladovou analýzu se zaměřením na analýzu bodu zvratu. V teoreticko-metodologické části uvádím metody uplatňované ve finanční analýze a postupy výpočtů jednotlivých ukazatelů. V praktické části popisuji společnost ČEPS, a. s. a aplikuji postupy uvedené v teoreticko-metodologické části na data z účetních výkazů společnosti. V závěru práce se na základě výstupů z praktické části pokusím stručně zhodnotit finanční situaci podniku.