Analýza a metody optimálního investování na akciových trzích pro drobné a střední investory - Gál, Jakub (2012)
Bakalářská práce se zabývá základy fungování akciových trhů z pohledu nejen investora ale i emitenta a přibližuje českou a částečně i 3 hlavní světové burzy. Dále ukazuje dosavadní teorie o investování a rizika investování a přibližuje detaily fundamentální, technické a psychologické analýzy. Cílem této práce je návrh autora na vytvoření nové investiční strategie tzv. Optimální strategie, která posouvá analýzy z teoretického pohledu do praxe a hledá optimalizace vstupu a výstupu při obchodování s akciemi. Nejvíce práce využívá postupů a metod psychologické analýzy a metody Investment clock a je propracována do větších detailů, aby umožnila investorovi přesněji určit správný čas pro nákup a prodej akcií.