Analýza a metody optimálního investování na akciových trzích pro drobné a střední investory - Gál, Jakub; Brada, Jaroslav, 1964-; Blaheta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá základy fungování akciových trhů z pohledu nejen investora ale i emitenta a přibližuje českou a částečně i 3 hlavní světové burzy. Dále ukazuje dosavadní teorie o investování a rizika investování a přibližuje detaily fundamentální, technické a psychologické analýzy. Cílem této práce je návrh autora na vytvoření nové investiční strategie tzv. Optimální strategie, která posouvá analýzy z teoretického pohledu do praxe a hledá optimalizace vstupu a výstupu při obchodování s akciemi. Nejvíce práce využívá postupů a metod psychologické analýzy a metody Investment clock a je propracována do větších detailů, aby umožnila investorovi přesněji určit správný čas pro nákup a prodej akcií.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses