Hypoteční krize v USA a Evropě a vliv ABS, MBS a GSE na tuto krizi - Malakjan, Stiv; Brada, Jaroslav, 1964-; Osička, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Hlavním cílem této práce je seznámit čtenáře s vývojem amerického hypotečního trhu a širšími okolnostmi, které způsobili hypoteční krizi tak, aby si mohli vytvořit ucelenou představu o faktorech, které tento kolaps způsobily. První část se zabývá historickými souvislostmi hypotečního trhu, a institucích, které v jeho rámci působili a působí. Druhá kapitola zabývá problematikou sekuritizačního procesu a subjektů, které se ho účastní. Zkoumá také vazby mezi jednotlivými účastníky. Třetí kapitola se věnuje faktorům a subjektům, které způsobily hypoteční krizi a zkoumá jejich motivaci. Závěrečná kapitola pojednává o situaci, která nastala po hypoteční krizi a jaký trend nastal na trhu či v regulační legislativě.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses