Finanční analýza podniku STROJMETAL KAMENICE s.r.o. - Mrázek, Jan (2011)
Tato práce se zabývá problematikou finanční analýzy a její aplikací na vybraný podnik ve sledovaném období (roky 2001 až 2010). Pomocí jejích metod se snaží zvýšit vypovídací schopnost údajů obsažených v účetních výkazech. Teoretická část se zabývá představením a popisem jednotlivých nástrojů, praktická část se soustředí na konkrétní výpočty a jejich interpretaci. V praktické části je brán zvláštní zřetel na roky 2008, 2009 a 2010 a na to, jak a zda vůbec v těchto letech nástroje finanční analýzy zobrazovaly probíhající globální ekonomickou krizi a následné oživení.