Aktivity Číny v Africe a jejich dopady - Drápelová, Michaela; Kochan, Jan, 1977-; Pavlicová, Vendula; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Čínská přítomnost v Africe je aktuální téma posledních několika let, které vyvolává rozporuplné reakce po celém světě. Cílem této práce je zhodnotit jaké jsou hlavní dopady čínské angažovanosti, na africký kontinent i na mezinárodní dění. V první kapitole je stručně nastíněn historický kontext a současný vývoj diplomatických vztahů mezi Čínou a africkými zeměmi. Druhá část pojednává o čínských aktivitách na africkém kontinentu, z hlediska ekonomického, rozvojové pomoci a migrace. V poslední kapitole jsou nastíněny hlavní dopady těchto aktivit na Afriku.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses