On-line nástroje pro měření dostupnosti a výkonu webových stránek - Grohoľ, Robert; Pavlíček, Luboš; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce se zabývá on-line nástroji pro měření dostupnosti a výkonu webových stránek. Mezi cíle práce patří popis jimi používaných metrik, kategorizace zkoumaných nástrojů a výběr nejlepšího z dostupných nástrojů na trhu dle požadavků stanovených tak, aby odrážely typické potřeby uživatele. Práce je rozdělena do tří částí. V první z nich budou na základě analýzy vybraných nástrojů a literatury věnující se dohledu webových stránek popsány měřené ukazatele a způsoby jejich měření. Druhá část se soustředí na možnosti rozdělení nástrojů do skupin dle různých hledisek. Třetí část obsahuje výběr nástroje pomocí multikriteriální analýzy a standardizovaných metrik hodnocení softwarového produktu. Hlavním přínosem práce je vytvoření aktuálního a uceleného pohledu na problematiku měření dostupnosti a výkonu webových stránek pomocí on-line nástrojů, včetně analýzy současného trhu a výběru nejlepšího dostupného nástroje.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses