Informační systémy veřejné správy ČR - Hamouz, Ondřej; Jandoš, Jaroslav; Voříšek, Jiří, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Ve své práci se zaměřuji na popis Informačního systému veřejné správy v České republice a dvou, dosud jediných, jeho plně spuštěných podsystémů - Czech POINT a Datové schránky. Dále se zaměřuji na popis konceptů, vývoj, technické zpracování a zejména na využívání systémů v praxi. Zároveň prezentuji informace o plánovaném budoucím vývoji jak Informačního systému veřejné správy, tak jeho obou zmíněných podsystémů. Informační systém veřejné správy je v současné době stále ve fázi vývoje, i přes to, že již některé jeho součásti fungují. Cílem jeho vývoje je zapojení většího množství informačních a komunikačních technologií do fungování veřejné správy, stejně tak jako jejich využití při komunikaci úřadů s občany i úřady mezi sebou. Systém Czech POINT, který byl spuštěn v roce 2008, je v současnosti plně funkční. Jedná se o tzv. kontakní místo veřejné správy, na které se mohou občané obrátit v případě potřeby ověřeného výpisu z evidencí a rejstříků, které jsou veřejnou správou vedeny, autorizované konverze dokumentů nebo manipulace s datovými schránkami. V práci se zaměřuji zejména na praktické využívání tohoto systému. Datové schránky jsou příkladem nástroje přímé komunikace s veřejnou správou. Komunikace prostřednictvím tohoto systému je plnou náhradou komunikace ve formě úředních dopisů.
Vedoucí práce: Jaroslav Jandoš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses