Účetnictví mikropodniků v EU - Moudrá, Erika (2012)
Bakalářská práce "Účetnictví mikropodniků v EU" se zabývá vymezením a specifiky mikrosubjektů a jejich regulací v Evropské unii a v České republice. Dále obsahuje porovnání českého a finského účetního systému, kdy vymezuje historii účetnictví v obou zemích a rozdílné pohledy na pět vybraných oblastí z účetnictví. Na konci práce je shrnutí kladů a záporů obou účetních legislativ.