Právní úprava ochrany spotřebitele v návrhu nového občanského zákoníku - Havelková, Lenka; Grmelová, Nicole, 1975-; Šťastný, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce se zaměřuje na rozbor právní úpravy ochrany spotřebitele v aktuálně platném českém právu. Současně s ohledem na nově přijatý občanský zákoník poukazuje na změny, které nastanou v ochraně spotřebitele účinností tohoto zákona. Dále pak porovnává, jak tento nový občanský zákoník zapracovává směrnice Evropské unie týkající se této problematiky, především novou směrnici Evropské unie o právech spotřebitelů - směrnici 2011/83/EU, která byla EU přijata ke konci roku 2011 a kterou musí naše republika jako členský stát EU začlenit do svého právního řádu.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses