Český pojistný trh v podmínkách zavádění metodiky Solvency II - Sirotková, Blanka (2012)
Moje bakalářská práce se zabývá současnou situací na českém pojistném trhu v souvislosti se zaváděním Solvency II. Právě Solvency II bude mít v nejbližších letech vliv na jeho podobu. V první části mé bakalářské práce jsem rozebrala strukturu pojistného trhu z hlediska počtu a vlastnické struktury pojišťoven, rizik ovlivňující činnost pojišťoven a ukazatelů pojistného trhu, mezi které se řadí pojištěnost a solventnost (Solvency I). V druhé části popisuji Solvency II a srovnávám ji se současnou úpravou solventnosti a Basel II. Na závěr mé práce jsem uvedla pravděpodobné dopady nové metodiky na český pojistný trh.