Český pojistný trh v podmínkách zavádění metodiky Solvency II - Sirotková, Blanka; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Moje bakalářská práce se zabývá současnou situací na českém pojistném trhu v souvislosti se zaváděním Solvency II. Právě Solvency II bude mít v nejbližších letech vliv na jeho podobu. V první části mé bakalářské práce jsem rozebrala strukturu pojistného trhu z hlediska počtu a vlastnické struktury pojišťoven, rizik ovlivňující činnost pojišťoven a ukazatelů pojistného trhu, mezi které se řadí pojištěnost a solventnost (Solvency I). V druhé části popisuji Solvency II a srovnávám ji se současnou úpravou solventnosti a Basel II. Na závěr mé práce jsem uvedla pravděpodobné dopady nové metodiky na český pojistný trh.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses