Rezervy v účetnictví - Nekovářová, Jana (2012)
Cílem práce je charakterizovat rezervy tvořené v souladu s českými účetními předpisy. Práce se zabývá účtováním a vykazováním rezerv ve výkazech účetní závěrky podnikatelských subjektů. Dále se zaměřuje na jednotlivé rezervy, popisuje jejich specifické vlastnosti a uvádí situace, během nichž mohou tyto rezervy vzniknout. Ve vztahu k daňovým předpisům jsou rezervy rozděleny do dvou skupin. První skupinu tvoří rezervy dle zvláštních právních předpisů, do druhé skupiny patří všechny ostatní rezervy. Práce se zaměřuje na popsání rozdílů mezi těmito rezervami. Téma je doplněno analýzou účetní závěrky konkrétní účetní jednotky.