Rezervy v účetnictví - Nekovářová, Jana; Pelák, Jiří, 1977-; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem práce je charakterizovat rezervy tvořené v souladu s českými účetními předpisy. Práce se zabývá účtováním a vykazováním rezerv ve výkazech účetní závěrky podnikatelských subjektů. Dále se zaměřuje na jednotlivé rezervy, popisuje jejich specifické vlastnosti a uvádí situace, během nichž mohou tyto rezervy vzniknout. Ve vztahu k daňovým předpisům jsou rezervy rozděleny do dvou skupin. První skupinu tvoří rezervy dle zvláštních právních předpisů, do druhé skupiny patří všechny ostatní rezervy. Práce se zaměřuje na popsání rozdílů mezi těmito rezervami. Téma je doplněno analýzou účetní závěrky konkrétní účetní jednotky.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses