Návrhy na zlepšení procesu testování - Valenta, Luboš (2012)
Bakalářská práce se zabývá zlepšováním procesu testování ve společnosti Atos na základě metodiky Rational Unified Process. Cílem této práce je navrhnout zlepšení tohoto procesu. V úvodní části teoretické části je poskytnut přehled procesu testování podle metodiky RUP. Tato část je rozdělena na čtyři kapitoly. První kapitole je věnována jednotlivým aktivitám, které se vyskytují v procesu testování dle metodiky RUP. Druhá kapitola se zabývá jednotlivými činnostmi a jejich cíli. V kapitole o rolích jsou rozepsány jednotlivé odpovědnosti rolí a požadavky, které musí splňovat. Ve čtvrté kapitole jsou popsány artefakty, které se vyskytují v procesu testování. V části věnované společnosti Atos je tato společnost přestavena a vysvětleny způsoby vývoje software v této společnosti. Jsou zde představeny všechny fáze vývoje software, které se v této společnosti vyskytují a jsou popsány rozdíly v procesu vývoje software při realizaci za pomocí subdodavatele. Části o testování popisuje rozdělení testování ve společnosti Atos. V kapitole o statickému testování je popsán proces tohoto testování, zúčastněné role a typy statického testování. V části zabývající se dynamickým testováním je představena metodiky Global Delivery Platform a je zde popsán proces dynamického testování, vazby na ostatní procesy, jednotlivé role, typy testů a úrovně testů. V praktické části jsou na základě stanovených definic porovnány metodiky RUP a GDP a na základě porovnání stanoveny doporučení zlepšení procesu v metodice GDP.