Transformace účetního výsledku hospodaření na základ daně z příjmů právnických osob - Špetová, Aneta; Jirásková, Simona; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá "transformací účetního výsledku hospodaření na daňový základ právnických osob". Teoretická část bakalářské práce je rozdělena na čtyři samostatné kapitoly. První kapitola charakterizuje pojem účetnictví a jeho regulaci z pohledu mezinárodní i české legislativy. Druhá kapitola se věnuje dani z příjmů právnických osob. Vymezuje základní pojmy jako poplatník, předmět a základ daně, zdaňovací období a sazba daně. Třetí kapitola definuje vybrané náklady, charakterizuje je z pohledu účetního a daňového a poukazuje na možný dopad do základu daně. Poslední kapitola pojednává o úpravě základu daně na konečnou daňovou povinnost. Praktickou část tvoří komplexní příklad, který se zabývá zmíněnou problematikou. Součástí příkladu je vyplnění daňového přiznání. Cílem bakalářské práce je seznámit čtenáře s transformací, poukázat na široký okruh znalostí, který je potřeba aplikovat při stanovení daně z příjmů právnických osob.
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses