Výroční zpráva neziskové organizace - Městská nemocnice v Litoměřicích - Poblová, Jana (2012)
Bakalářská práce s názvem "Výroční zpráva neziskové organizace -- Městská nemocnice v Litoměřicích" se zabývá charakteristikou výroční zprávy neziskových organizací, jejími obsahovými náležitostmi, funkcemi a zákonnými předpisy, které se vztahují k tomuto tématu. První část práce obecně vymezuje neziskové organizace a zmiňuje způsoby jejich členění. Cílem druhé části je ukázat na praktickém příkladu konkrétní neziskové organizace-příspěvkové organizace rozbor výroční zprávy včetně vymezení jejích pozitivních a negativních stránek. Po identifikaci problémových oblastí shodně vyplývajících jak z teoretické, tak praktické části práce, byla navrhnuta vhodná doporučení ke zlepšení stávající situace.