Analýza a porovnání biometrických metod - Zatloukal, Filip (2012)
V bakalářské práci se zabývám biometrií a biometrickými systémy a možností použití těchto systémů v podniku. Cílem práce je analýza a popis vybraných typů biometrických metod a určení jejich výhod nebo nedostatků. Práce je rozdělená na dvě části. První část je teoretická, popisuje základní biometrické pojmy, kritéria biometrické identifikace, používané identifikační systémy, oblasti využití biometrických systémů, měření výkonnosti biometrických zařízení a vybrané biometrické metody. Tyto metody jsou snímání otisků prstů, geometrie ruky, oční duhovka, oční sítnice a snímání tváře. Druhá část práce je praktická, popisuje implementaci biometrického bezpečnostně-docházkového systému do podniku. V této části testuji podle stanovených vah, kategorií a kritérií jednotlivé biometrické systémy za účelem nasazení v podniku. Dále jsou zvažovány náklady na biometrický systém a výnosy z jeho nasazení a jsou popsány faktory, které s implementací souvisí.