Monitorování provozu multicastu v lokální síti - Korbelář, Jakub (2012)
Tato bakalářská práce řeší problematiku ohledně multicastového vysílání, konkrétně možnosti pro monitorování využívanosti jednotlivých multicastových skupin. V první části představím protokoly, které se používají pro multicastové vysílání a vysvětlím jejich princip fungování. Dále popíšu, jaké existují možnosti, pokud bychom chtěli multicastové vysílání monitorovat. V druhé části demonstruji vybraný způsob monitorování na IPTV vysílání, které se provozuje v síti VŠE. Realizuji aplikaci pro sběr dat a poté i aplikaci pro následnou prezentaci nasbíraných dat.