Monitorování provozu multicastu v lokální síti - Korbelář, Jakub; Pavlíček, Luboš; Beneš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato bakalářská práce řeší problematiku ohledně multicastového vysílání, konkrétně možnosti pro monitorování využívanosti jednotlivých multicastových skupin. V první části představím protokoly, které se používají pro multicastové vysílání a vysvětlím jejich princip fungování. Dále popíšu, jaké existují možnosti, pokud bychom chtěli multicastové vysílání monitorovat. V druhé části demonstruji vybraný způsob monitorování na IPTV vysílání, které se provozuje v síti VŠE. Realizuji aplikaci pro sběr dat a poté i aplikaci pro následnou prezentaci nasbíraných dat.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses