Možnosti využití VBA v podnikové praxi - Urban, Pavel (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi využití programovacího jazyka Visual Basic for Applications v podnikové praxi. Cílem práce je vyvinout v prostředí MS Excel aplikaci, která bude uživatelům šetřit čas a vzbudí v nich zájem o využití nástrojů pro automatizaci. Možnosti VBA jsou demonstrovány na příkladu této aplikace. V první části je analyzován současný stav a míra využití automatických nástrojů v HR oddělení společnosti, pro kterou byla aplikace vyvinuta. Druhá část popisuje samotnou aplikaci a její komponenty. U každé komponenty je vysvětlena její funkčnost, jak byla vyvinuta, dále je pak uveden uživatelský pohled. V závěrečné části je popsáno nasazení aplikace a její přijetí uživateli.