Informační systémy v oblasti státní správy - Růžičková, Veronika; Benáčanová, Helena, 1947-; Pachtová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce se zabývá problematikou informačních systémů (IS) státní správy se zaměřením na tři významné informační systémy -- IS daňové správy, České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) a Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). V první části práce jsou popsána specifika informačních systémů ve státní správě a strategie a cíle ČR z oblasti e-governmentu a rozvoje konkurenceschopnosti. Dále jsou blíže představeny tři zmíněné informační systémy. V druhé části práce je provedena analýza a zhodnocení ADISu (Automatizovaný daňový informační systém). Analýza je podpořena uvedením příkladů fungování IS v praxi. Budoucí směr vývoje tří zmíněných informačních systémů bude velmi ovlivněn připravovaným zavedením jednoho inkasního místa (JIM). V práci jsou uvažovány významné aspekty a předpoklady projektu JIM, které je třeba před jeho realizací zvážit. Hlavním přínosem práce je postoupení z obecné roviny tvrzení k podrobnější analýze konkrétního IS státní správy podpořené příklady jeho fungování v praxi. Práce slouží jako informační podklad pro ověření obecných tezí o informačních systémech státní správy a pro doplnění informací o současném stavu IS daňové správy, ČSSZ a VZP v souvislosti s připravovaným zavedením jednoho inkasního místa.
Vedoucí práce: Helena Benáčanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses