Vývoj aplikací pro platformu Android 3.0 - Švimberský, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s novými možnostmi operačního systému Android 3.0 a Android API 11 z hlediska vývoje aplikací pro tento systém. Práce je rozdělena do několika kapitol. První kapitola se věnuje stručnému představení operačního systému Android a jeho architektuře. Druhá popisuje základní třídy a koncepty programování pro tento systém, jejichž znalost je nezbytná pro pochopení této práce a zároveň je i nezbytná pro naprogramování těch nejjednodušších aplikací. Třetí kapitola představuje přínosy Android verze 3.0 a Android API 11 a to hlavně z pohledu vývojáře. Zároveň poskytuje návod a ukázky kódu, jak s těmito novými prvky pracovat. Poslední kapitola demonstruje vývoj praktické aplikace nazvané GPS plánovač. Nejprve se věnuje zadání aplikace, poté analýze grafického uživatelského rozhraní a definici struktury aplikace (rozdělení do aktivit, fragmentů a ostatních tříd). Nakonec jsou popsány ukázky některých metod a tříd aplikace.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses