Změny na trhu pojištění osob v současném období - Šubrtová, Gabriela (2012)
Tématem této bakalářské práce jsou změny na trhu pojištění osob v současném období. Na začátku práce je vymezeno pojištění osob a charakterizovány jeho jednotlivé druhy. Dále je rozebrána problematika současného českého pojistného trhu se zaměřením na pojištění osob. V další části práce se lze setkat s popisem současné situace, ke které na pojistném trhu dochází, jaké změny a reformy jsou připravovány. Detailněji je zkoumána problematika tzv. antidiskriminační směrnice a její dopad na pojistný trh. V závěrečné části se objevuje analýza produktů, týkajících se odlišnosti pohlaví.