Porovnání platforem chytrých telefonů - Šárová, Irena (2012)
Tématem této bakalářské práce je srovnání operačních systému pro chytré telefony, Symbian OS, Android, Windows phone 7 a iOS. Cílem práce je jednak pokusit se čtenáři představit jednotlivé systémy a také je mezi sebou porovnat. Porovnání probíhá ve dvou fázích, a to z uživatelského a vývojářského hlediska, za pomoci souboru předem definovaných kritérií. Přínos této práce vidím v tom, že si čtenář bude moci udělat vlastní názor na jednotlivé platformy podle jejich hlavních charakteristik a bude schopen říci jejich klady a zápory.