Optimalizace nákladů na léky a zdravotnický materiál v lůžkových zdravotnických zařízeních za pomoci zavádění informačních technologií - Panchártková, Denisa; Vinš, Marek; Horák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se věnuje v teoretické části logistice, její historii, logistickému řetězci a jeho aktivním a pasivním prvkům. Zejména se pak zabývá logistickými technologiemi. Jejím cílem v praktické části je popsat možné způsoby úspor nákladů na léky a zdravotnický materiál v lůžkových zdravotnických zařízeních v rámci oddělení ORL (ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze) za předpokladu používání informačních technologií, speciálních softwarových aplikací a změn ve zdravotnických logistických procesech. Hlavním cílem je ověřit stanovenou hypotézu, že zavedením logistických procesů do zdravotnického zařízení lze ušetřit až 5 % nákladů na léky a zdravotnický materiál. Výsledky práce potvrzují danou hypotézu. Druhý předpoklad, že doba návratnost investice do softwaru bude maximálně 3 kalendářní roky, byl také na základě šetření potvrzen. Možné využití této práce je u vedoucích pracovníků nemocničních zařízení při rozhodování o zavádění nemocničních informační technologií od společnosti Stapro s.r.o.
Vedoucí práce: Marek Vinš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses