Východní partnerství očima České republiky - Hrdá, Jana (2012)
Práce se zabývá politikou Východního partnerství, která představuje východní dimenzi Evropské politiky sousedství, jež byla formulována jako odpověď na Východní rozšíření EU v roce 2004. Politika Východního partnerství je v práci zachycena z pohledu ČR, přičemž je analyzován postoj ČR při prosazování celé politiky resp. jejích jednotlivých iniciativ, kroky a role, kterou ČR sehrála při formálních i neformálních setkáních zaměřených na tuto problematiku. Aby byl obraz českého vztahu k politice Východního partnerství kompletní a relevantní, je v práci zachycen nejen český přístup na rovině vládní, ale i postoj českých podnikatelských subjektů a nevládních neziskových organizací tedy zástupců české veřejnosti.