Analýza hospodaření příspěvkové organizace v časové řadě let 2009 – 2011 (v konkrétních podmínkách základní a mateřské školy v Klenčí pod Čerchovem) - Dubová, Dagmar (2012)
Cílem práce je analyzovat efektivnost hospodaření Mateřské a základní školy, posoudit, zda hospodaří v souladu s právními předpisy a navrhnout možnosti, jak zlepšit hospodaření. Z práce vyplývá, že účetní jednotka hospodaří podle právních předpisů, které jsou pro ni závazné. Účetní jednotka v podmínkách, která má k dispozici, hospodaří efektivně a nemá výrazný prostor pro větší úspory v oblasti nákladů a nemá ani možnost zvýšit výnosy z hlavní činnosti. U vedlejší hospodářské činnosti lze výnosy zvýšit jen v omezené míře.