Analýza hospodaření příspěvkové organizace v časové řadě let 2009 – 2011 (v konkrétních podmínkách základní a mateřské školy v Klenčí pod Čerchovem) - Dubová, Dagmar; Nováková, Štěpánka, 1945-; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem práce je analyzovat efektivnost hospodaření Mateřské a základní školy, posoudit, zda hospodaří v souladu s právními předpisy a navrhnout možnosti, jak zlepšit hospodaření. Z práce vyplývá, že účetní jednotka hospodaří podle právních předpisů, které jsou pro ni závazné. Účetní jednotka v podmínkách, která má k dispozici, hospodaří efektivně a nemá výrazný prostor pro větší úspory v oblasti nákladů a nemá ani možnost zvýšit výnosy z hlavní činnosti. U vedlejší hospodářské činnosti lze výnosy zvýšit jen v omezené míře.
Vedoucí práce: Štěpánka Nováková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses