Rozbor výkonnosti společnosti Danone, a.s. - Dobešová, Michaela (2012)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnocení finančního zdraví podniku Danone, a.s. za uplynulé období 2006 -- 2010. Práce je zaměřena na ucelenou finanční analýzu a objektivní posouzení jejích výstupů v rámci mezipodnikového a meziodvětvového srovnání a následné definování silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb v rámci stručné SWOT analýzy. Práce se skládá ze dvou logických celků. Teoretická část popisuje podstatu a principy finanční analýzy. Klíčovým bodem této části je metodický aparát s vysvětlením veškerých postupů pro výpočet ukazatelů finanční analýzy, spolu s definováním principu SWOT analýzy. V praktické části jsou aplikovány veškeré metody vymezené v části teoretické. V závěru na základě získaných informací, poznatků a výstupů dojde k celkovému zhodnocení finanční výkonnosti podniku a poskytnutí určitých doporučení.