Rozbor výkonnosti společnosti Danone, a.s. - Dobešová, Michaela; Krause, Josef, 1978-; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnocení finančního zdraví podniku Danone, a.s. za uplynulé období 2006 -- 2010. Práce je zaměřena na ucelenou finanční analýzu a objektivní posouzení jejích výstupů v rámci mezipodnikového a meziodvětvového srovnání a následné definování silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb v rámci stručné SWOT analýzy. Práce se skládá ze dvou logických celků. Teoretická část popisuje podstatu a principy finanční analýzy. Klíčovým bodem této části je metodický aparát s vysvětlením veškerých postupů pro výpočet ukazatelů finanční analýzy, spolu s definováním principu SWOT analýzy. V praktické části jsou aplikovány veškeré metody vymezené v části teoretické. V závěru na základě získaných informací, poznatků a výstupů dojde k celkovému zhodnocení finanční výkonnosti podniku a poskytnutí určitých doporučení.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses