Zabezpečení železničních přejezdů ve vybraném regionu - Janovská, Iva (2012)
Bakalářská práce se zabývá zabezpečením železničních přejezdů v jednom z krajů České republiky, konkrétně v kraji Plzeňském. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, přičemž první kapitola se věnuje Plzeňskému kraji jako takovému (historie, průmysl, nezaměstnanost, atp.). Ve druhé kapitole se řeší doprava (silniční, železniční) v rámci kraje a také porovnání výhodnosti jednotlivých dopravních prostředků (automobil, autobus, vlak) na příkladu trasy Plzeň -- Železná Ruda jak z hlediska ekonomického, tak z hlediska časového. Ve třetí kapitole práce se zkoumá podíl zabezpečení železničních přejezdů a křižovatek s dopravou v rámci kraje, mimo jiné je zde uvedena i nehodovost u silniční a železniční dopravy a také schéma a popis automatického zabezpečení železničního přejezdu. Čtvrtá kapitola zhodnocuje ekonomický přínos využívání automatických systémů zabezpečení železničních přejezdů.